Furnizori: LADA VERDE
Cod: 017
Disponibilitate: nu este disponibil
3.50  lei
 kg
- bogati in vitamina A, 100 gr. acopera necesarul zilnic de vitamina A si betacaroten;

- continut scazut de calorii, numai 41kcal la 100gr;

- furnizeaza aproxinativ 9% din necesarul zilnic de vitamina C.


Beneficiile pentru sanatate ale morcovilor

Morcovii dulci si suculenti sunt in special foarte bogati in antioxidanti, vitamine si fibre alimentare si cu toate acestea au putine calorii, numai 41 la 100 g, cantitate neglijabila de grasimi si colesterol.

Ei sunt o sursa exceptionala de caroten si vitamina A. 100 g de morcov proaspat contine 8285 mcg de beta-caroten si 16706 UI de vitamina A.
Studiile au descoperit ca flavonoidele din morcovi ajuta la protejarea impotriva cancerului cavitatii bucale, pielii si cancerului pulmonar.

Carotenoidele sunt transformate de ficat in vitamina A. Beta-carotenul este carotenul major prezent in aceste radacini.

Beta carotenul este unul dintre cei mai pternici anti-oxidanti naturali, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi daunatori. In plus, are toate functiile vitaminei A, necesare pentru vedere, reproducere (productia spermatozoizilor), mentinerea integritatii epiteliale, crestere si dezvoltare.

Morcovii sunt bogati in poli-acetilena (falcarinol anti-oxidant). Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle, pe animale de laborator a constatat ca falcarinolul din morcovi poate ajuta la lupta impotriva cancerului prin distrugerea celulelelor pre-canceroase in tumori.
Radacinile proaspete sunt de asemenea, bogate in vitamina C, furnizand aproximativ 9% din DZR. Vitamina C este solubila in apa si are propietati antioxidante . Ea ajuta organismul sa mentina tesutul conjunctiv sanatos, ajuta si la sanatatea dintilor si gingiilor.

Aceasta leguma radacinoasa contine in special cantitati mari de vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic, vitamina B6 (piridoxina), tiamina (B1), acid pantotenic (B5), etc, care actioneaza in calitate de co-factori de catre enzime in timpul metabolismului substratului in organism.

Morcovul detine de asemenea, cantitati importante de minerale sanatoase, cum ar fi cupru, calciu, potasiu, mangan si fosfor.

Potasiul ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, prin contracararea efectelor sodiului.

Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidanta, superoxid dismutaza.



http://www.ghidnutritie.ro
02/20/2015 14:31:03
ladaverde
Abonează-te si primește ultimele noutăți
LADA VERDE
Giera
Cod: 307215
judet Timis
e-mail: ladaverde@yahoo.com
telefon: 0764799500
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one